TARİHÇE

Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, Türk Millî Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda, genel ve mesleki eğitim görme haklarından yararlanabilmelerini sağlama amacı ile 2012 yılında Kırıkkale Otistik çocuklar Eğitim Merkezi adı altında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Okulumuz 2014 yılında okulların dönüşümü kapsamında Kırıkkale özel Eğitim Uygulama Merkezi adını almıştır. Okulumuzda İlkokul (Orta-Ağır Otistik ve Görme Engelli), Ortaokul (Orta-Ağır Otistik ve Orta-Ağır Zihinsel) seviyelerindeki öğrencilere eğitim verilmektedir. Ayrıca hem birinci kademede, hem de ikinci kademede birden fazla engelli öğrencilerimiz de mevcuttur.

Okulumuza, Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle vefat eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan ŞENER'in ismi verilerek 2020 yılında "Kırıkkale Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu" olmuştur.